Diensten

Tijdens het bouwproces mag onafhankelijk toezicht eigenlijk niet ontbreken, zeker niet in deze hectische tijd, waar de kwaliteit fors onder druk staat. Bouwkundig toezicht werkt kwaliteitsverhogend. De toezichthouder is proactief en communiceert open en direct met alle uitvoerende partijen, is een teamplayer dit komt de samenwerking tussen de diverse partijen en de kwaliteit van het project ten goede. Toezicht is meerwaarde. Problemen achteraf oplossen is duur en soms bijna niet meer mogelijk. Het is zeer aan te bevelen om voor de start van de uitvoering de tekeningen, bestek en details te laten controleren om achteraf onvolkomenheden zo veel mogelijk te voorkomen, ook bespaart u dit vaak veel geld. Wim Seinhorst bouwbegeleiding kan voor u als opdrachtgever onderstaande diensten bij bouwkundig toezicht verzorgen:

 • Het houden van toezicht op de kwaliteit van de uitvoering.
 • Controleren aan de hand van goedgekeurde werktekeningen en detailleringen.
 • Toezien op naleving van de contractstukken van de uitvoerende bouwkundige partij.
 • Het bewaken van de tijdige aanlevering van de V&G plannen uitvoeringsfase.
 • Bouwadministratie opzetten.
 • Planningen bewaken.
 • Controleren en aftekenen puntenschema betalingstermijnen.
 • Gevaarlijke situaties melden bij de veiligheidsco√∂rdinator op het project.
 • Werkbesprekingen en bouwvergaderingen bijwonen.
 • Bouwkundig meer- minderwerk advisering.
 • Organiseren van de vooropname.
 • Tijdige aanlevering van bouwkundige onderhoud- en bedieningsvoorschriften, revisiestukken en garantie certificaten bewaken.
Eventueel aangevuld bij full-time toezicht met:
 • Bouwvergaderingen en werkbesprekingen voorzitten.
 • Aanspreekpunt voor de opdrachtgever en uitvoerende partijen.
 • Overleg met bouw- en woningtoezicht en nutsbedrijven organiseren.
 • Bouwkundige planningen controleren en bewaken.
 • Uitvoeren van de bouwkundige vooropname en de oplevering verzorgen.
 • Stelposten en meer- en minderwerk uitvoeren.
 • Betalingstermijnen beoordelen.

U als opdrachtgever kan er ook voor kiezen om de directievoering en het bouwkundig toezicht uit te besteden aan Wim Seinhorst bouwbegeleiding. Wim Seinhorst bouwbegeleiding is dan het aanspreekpunt voor de bouwpartners en adviseert u waar mogelijk. Wij zien er op toe dat het project binnen de overeengekomen tijdslimiet wordt opgeleverd en het gewenste kwaliteitsniveau wordt gehaald. Verder adviseren wij u over afwijkingen t.o.v. contractstukken, controleert het meer- en minderwerk van de bouwkundig aannemer, de termijnen en de eindafrekening. Zit de bouwvergadering voor en verzorgt de oplevering. Voor het bouwkundig toezicht zie hierboven

Ook verzorgen wij het uitvoeren van kwaliteitscontroles/ inspecties tijdens de uitvoering van een bouwwerk waar geen bouwkundig toezicht aanwezig is. Ook het bewaken van de kwaliteit van de ter goedkeuring voorgelegde documenten en de kwaliteit van de uitvoering en het aanspreken van de opdrachtnemer op haar verantwoordelijkheid kunnen wij voor u verzorgen.

Aankoopkeuring kan een miskoop voorkomen. Ca. 25 % van de woningzoekenden schakelen een bouwkundige in om een aankoopkeuring te laten maken. Een aankoopkeuring helpt de koper bovendien te voldoen aan de onderzoeksplicht, die je wettelijk hebt bij het kopen van een huis. Ook wordt het rapport vaak gebruikt bij de onderhandelingen. Wij registreren de van belangzijnde zichtbare tekortkomingen, achterstallig onderhoud en gebreken. Een duidelijk rapport met een raming van de kosten van herstel / onderhoud wordt bijgevoegd. Tarief vanaf € 275,- tot 550 m3 inhoud woning.

Is er schade, achterstallig onderhoud of een onveilige situatie? Wim Seinhorst bouwbegeleiding maakt met u een herstelplan. Tarief kosten op aanvraag.

Verwacht u schade aan uw buitengevel door heiwerkzaamheden, het slaan van damwanden, sloopwerk, grondwerk etc.? Om achteraf problemen te voorkomen is het verstandig om een rapport op te laten maken inclusief foto's. Tarief kosten op aanvraag.

Wij adviseren en begeleiden u tijdens de eerste bezichtiging van uw woning. Ook begeleiding tijdens de oplevering is mogelijk. Voor prijs zie pagina tarieven.

Om te streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van het project is het aan te bevelen om vooropname-lijsten te laten maken door een onafhankelijk bouwkundige. Als deze vooropname-punten afgewerkt zijn dan kan er opgeleverd worden. Uit de praktijk blijkt dat er dan maar weinig opleverpunten meer over zijn. Er kan met en gerust hart worden opgeleverd. Ook voor de Vereniging van Eigenaren (VVE) kunnen wij de vooropname uitvoeren. Zie verder de punten Oplevering en Particuliere bouw, nieuwbouw, uitbreiding, verbouw en renovatie. Voor de prijs zie pagina tarieven.

De toekomstige bewoners worden vaak voor de oplevering uitgenodigd door de aannemer. Wij kunnen u hierbij begeleiden. Wij maken van deze voorschouw samen met u een rapport en overhandigen deze aan de aannemer. Voor alle partijen is er zo duidelijkheid van wat er verlangd wordt. Zo kunt u met een gerust hart naar de oplevering van uw woning uitkijken.

Bij de oplevering worden alle tekortkomingen en eventuele gebreken genoteerd op het Proces verbaal van oplevering of op de Staat van bemerkingen. De oplevering is het moment dat de aannemer het project aan u als opdrachtgever wil overdragen. Het is altijd aan te raden om bij de oplevering van een project u te laten bijstaan door een onafhankelijk bouwkundige. Tijdens de rondgang voorzien wij u van tips o.a. over de ingebruikname en onderhoud. Ook bij de 2e oplevering of einde onderhoudstermijn kunnen wij u bijstaan. Voor een scherpe prijs zie pagina tarieven.

Wim Seinhorst bouwbegeleiding adviseert u als opdrachtgever om de werktekeningen en de details van de architect door ons te laten controleren op praktische uitvoerbaarheid. Wij organiseren na de controle een overleg met de architect en de aannemer om gezamenlijk te streven naar een zo goed mogelijk eindresultaat en om meerwerk achteraf te minimaliseren. Met deze controleronde kunnen veel problemen worden voorkomen en bespaart u veel geld. Uurtarief op aanvraag.

Als het (laten) bouwen van uw droomhuis of bedrijfspand niet tot uw dagelijkse werkzaamheden behoort en het u aan kennis en/of tijd ontbreekt dan kan Wim Seinhorst bouwbegeleiding u hierin vanaf de initiatief-fase tot en met de oplevering bijstaan of het aansturen van het project van u overnemen. Met een goede bouwbegeleiding verloopt het proces veel soepeler en is er vaak minder meerwerk. Bouwbegeleiding is met kennis en kunde samenwerken om gezamenlijk een zo hoog mogelijk eindresultaat te bereiken.
De meeste ouderen willen bij voorkeur thuis blijven wonen. Wij kunnen samen met u onderzoeken naar de mogelijkheden om uw woning levensloopbestendiger te maken. Dit bezorgt u meer wooncomfort en verhoogt de waarde van uw huis. Ook het doen van kwaliteitsinspecties, het opleveren van het project en de nazorg kan verzorgd worden. Uurtarief op aanvraag.

Wij kunnen voor u de kopersbegeleiding verzorgen. Ook particulieren kunnen wij bijstaan met het bepalen van de indeling van de woning, het uitzoeken van materialen zoals keukens, sanitair, tegels etc. Ook kunnen wij huurders begeleiden.

Wij adviseren u om tussentijdse bouwkundige inspecties / kwaliteitscontroles uit te laten voeren. De opleveringsfase is vaak een drukke periode en heeft veel impact op uw dagelijkse werkzaamheden. Wim Seinhorst bouwbegeleiding kan met de bouwkundig aannemer op hetzelfde niveau communiceren. Voor het verzorgen van de vooropname, oplevering en de nazorg bent u bij ons aan het goede adres. Uurloon op aanvraag.

Wim Seinhorst bouwbegeleiding kan voor u de bouwkundige bestektekeningen, bestek details en het bouwkundig bestek controleren op fouten en onvolkomenheden; dit heet risico plantoets. Het streven is om zo een nog beter eindresultaat van het bouwproject te krijgen en om meerwerk tot een minimum te beperken. Uurloon op aanvraag.

 • Architecten selectie begeleiden.
 • Controle verkoopdocumentatie.
 • Toezicht verzorgen voor bouw- en woningtoezicht, gemeenten en constructeur.
 • Vooropnames voor de oplevering uitvoeren voor de aannemers.
 • Opleveringen verzorgen voor Vereniging Eigen Huis.
 • Bouwservice.
 • Ontwerp- en tekenwerk laten verzorgen.
 • Begeleiden bewonerscommissie.
 • Installatie advisering en/ of toezicht laten verzorgen.
 • Calculatiewerk laten verzorgen.
 • Coördinatie interieurwerk en/of interieurwerk laten verzorgen.
 • Energielabel laten verzorgen.
 • Indien nodig of gewenst werkt Wim Seinhorst bouwbegeleiding samen met een select groepje deskundige zelfstandige professionals.

 

Wim Seinhorst bouwbegeleiding
De Zicht 15
7051 VL Varsseveld
T : 06-12229693
E : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.